Buurtbudget                                  


BUURTBUDGET 2015


Ook in 2015 kunnen bewoners weer buurtbudget van de gemeente gebruiken om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. U kunt daarmee samen kleinschalige ideeën bedenken, ontwikkelen en uitvoeren.
Bijvoorbeeld:

  1. een opruimactie;

  2. een straat- en buurtfeest;

  3. een kunstwerk; (of opknappen daarvan).

  4. of een ander goed eigen idee
     

Hoe groot is het buurtbudget?
Elk jaar is voor heel Best € 40.000,00 buurtbudget gereserveerd. Daarbij geldt: tot 1 april 2015 is het buurtbudget per wijk bepaald, op basis van het aantal inwoners. Is daarna nog geld over, dan wordt dit samengevoegd tot één bedrag dat mensen uit heel Best kunnen gebruiken voor hun ideeën.
 

Wijk

Aantal inwoners

Bedrag

Batadorp en Breeven

552

€ 771,68

Best Oost

930

€ 1.300,11

Bobah met Dijkstraten

902

€ 1.260,97

Centrum

2.105

€ 2.942,72

De Leeuwerik

1.676

€ 2.342,99

Heivelden

3.996

€ 5.586,27

Heuveleind

3.685

€ 5.151,50

Hoge Akker

1.766

€ 2.468,81

Kantonnier

1.469

€ 2.053,61

Naastenbest

3.762

€ 5.259,15

Op 't Heerbeeck

67

€ 93,66

Salderes

2.422

€ 3.385,87

Speelheide en 't Zand

1.439

€ 2.011,67

Wilhelminadorp

3.660

€ 5.116,56

Villawijk

182

€ 254,43

TOTAAL

28.613

€ 40.000,00


Dien uw aanvraag in bij het bewonersoverleg
De spelregels van het buurtbudget vindt u op de website van de gemeente: www.gemeentebest.nl/buurtbudget .
Daar kunt u ook het formulier aanvragen. Wanneer u hulp nodig heeft bij het invullen, dan kunt u bij ons (het bewonersoverleg) terecht.
U kunt het hele jaar door een aanvraag indienen. Tot 1 april is het geld dat hierboven staat genoemd voor onze wijk gereserveerd.
Wat na 1 april nog over blijft, is door mensen uit heel Best te besteden. De gemeente beoordeelt de (complete) aanvragen op volgorde van binnenkomst.
 


BUURTBUDGET 2014: VERBETER UW WIJK!!

Voor 2014 hebben we een buurtbudget beschikbaar van € 1168, 11
Het buurtbudget voor 2014 is naar de volgende twee projecten gegaan:

1. de high tea bij buurvereniging Heikant
Deze bestond uit het verzorgen van een gezellige dag voor de oudere leden van de buurt. Er werd een uitstapje naar de Heilige Eik en High-tea workshop georganiseerd. Door de ouderen werd deze dag zeer gewaardeerd.

2. Een zwaluwtil voor de huiszwaluw in Aarle

Foto's volgen nog!


BUURTBUDGET 2013

Voor het buurtbudget van 2013 kunt u weer een aanvraag doen.

Heeft u als wijkbewoner een idee om de leefbaarheid te verbeteren? Dan kunt u dat bij het bewonersoverleg of bij Stichting Welzijn Best-Oirschot indienen. Houdt u wel rekening met onderstaande spelregels.

Spelregels
• Een idee moet bijdragen aan de leefbaarheid in uw wijk/buurt.
• Bewoners moeten zelf een actieve rol vervullen in de uitvoering van plannen.
• Een idee mag niet in strijd zijn met het beleid van de gemeente Best.
• U moet kunnen aantonen dat andere buurtbewoners het eens zijn met uw plan.
• Wanneer zaken in de openbare ruimte worden geplaatst, moet u er rekening mee houden dat de initiatiefnemer in principe verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan.

Planning
Ideeën moeten vóór 1 mei 2013 in bezit zijn van het bewonersoverleg bij u in de wijk. Blijkt later in het jaar dat in uw wijk nog budget over is, dan is een tweede deadline gesteld op 1 oktober 2013.

Welk idee wordt uitgevoerd?

Het bewonersoverleg en/of Stichting Welzijn Best-Oirschot toetst samen met de gemeente of uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Wijkbewoners beslissen welke aanvraag of aanvragen worden uitgevoerd. De plannen moeten wel haalbaar zijn met het voor de wijk beschikbare budget.

Hoe regelt u de betaling van het buurtbudget?
Is uw initiatief voor het buurtbudget goedgekeurd? Dan kunt u aan de slag! Let daarbij wel op hoe u omgaat met te maken kosten.
Voor 2013 hebben we een buurtbudget beschikbaar van € 1168, 11

Uitgebreide informatie omtrent het buurtbudget, het aanvraagformulier en de betalingswijze kunt u vinden op de website van de Gemeente Best.:

http://www.gemeentebest.nl/wonen/wijken/buurtbudget/ 

2013

Hondenwandeling door Jeannette Schelle-Verhoeven georganiseerd

KLIK HIER om alle foto's te zien van deze mooie activiteit


2013 Welkom voor nieuwe wijkbewoners: barbecue georganiseerd door Wilhelmien Leijten


Opening van het Ooievaarsnest (Aangevraagd door Cor van Esch, gerealiseerd op de grond van de fam. Raaijmakers)

Cor en Jolanda onthullen de paal

Het nest

 

Veel belangstelling

 


2012

Beste mensen: de uitslag van de stemming voor de verdeling van het buurtbudget is binnen. Er zijn in totaal 78 stemmen uitgebracht wat een geweldig resultaat is natuurlijk!
 

1.

Bankje Mosselaarweg

29.2 %

2.

Ooievaarsnest

25.7 %

3.

Jeu de Boulebaan

25.6 %

4.

Modderworstelen

19.5 %

 

   

De initiatiefnemers zijn inmiddels ook persoonlijk benaderd en kunnen starten met hun project.

Allen in ieder geval bedankt voor jullie stem mede namens de initiatiefnemers! Wil je mee helpen bij het realiseren van een van de projecten neem dan contact op met de initiatiefnemers of met iemand van het bewonersoverleg. Lees HIER hoe de verdeling van het geld tot stand is gekomen en hoe je in contact kunt komen met de initiatiefnemers.


Modderworstelen groot succes: Bestse modderworstel-kampioenschap 2012 

Zondag was het weer zover: Tonnie Scheepens van de Kapelweg had zijn “Tonnie’s wrestling field” weer helemaal op orde met veel zand en nog meer water. Mede door het buurtbudget van de BOBAH lag het terrein er picobello bij. Dit tot groot genoegen van de 15 deelnemers van het gigantische modderworstel-kampioenschap 2012. Negen dames en 6 heren streden om de Kampioenschapbeker, de meest begeerde bokaal van Best.

 

De vele toeschouwers genoten van de prachtige gevechten met rondvliegend zand en water. Met gepaste strijdlust doken de worstelaars één voor één de ring in om de tegenstander zo snel mogelijk op zijn of haar rug te leggen. Bij de dames waren vooral “El Tigre” (Carlijn van Brunschot) en “Holy Macaroni” Janne van Kollenburg) de big fighters waarbij de laatste uiteindelijk kampioen bij de dames werd.

 

En wat een geluk! Zelfs van boven werd die dag geholpen om modder mee te maken! Ondanks deze regenbuien was er echter een super sfeer die toenam omdat het Red Bull promotieteam nog even extra energie kwam brengen voor alle deelnemers. Hierdoor waren de heren helemaal niet meer te houden en ging het er een stuk ruiger aan toe. En helemaal toen Badder Haari (Jip de Poorter) met veel bombarie de arena betrad. Maar tegen de “Stoeipoes” (Peter Vlemminx) was Badder Haari niet opgewassen. Uiteindelijk werd “De Stoeipoes” kampioen 2012 en de bemodderde wisselbeker staat dus weer voor een heel jaar bij hem te pronken. Volgend jaar wanneer het modderworstelen haar eerste lustrum gaat vieren, komt hij hem weer verdedigen.

 

De organisatie: Anouk Scheepens (The beast from Scotland) en Lenna van Kollenburg (Lady Latex)


Bankje Mosselaarweg geopend!

Artikel Eindhovens Dagblad 22 nov 2012